Jak vybrat správnou mikrovlnnou troubu?

15.05.2019 | , Futurino
Komerční sdělení


Uvažujete o nákupu mikrovlnné trouby? Aby ne! Vždyť tento moderní pomocník umí ohřát jídlo během okamžiku. Mnohé modely navíc dokážou připravit expresně i některé pokrmy.

Jen takový popcorn z mikrovlnky je jakým evergreenem, po němž děti velmi rády sáhnou. Zvolit ten správný model nemusí být jednoduché. Vždyť na trhu se nachází spousta nejrůznějších mikrovlnek majících odlišné charakteristiky. My se v následujících řádcích zaměříme na ty nejdůležitější aspekty této nelehké volby.

Typ mikrovlnky v hlavní roli

V první řadě se zaměřte na to, jestli zvolíte volně stojící, nebo vestavnou mikrovlnku. Co se týká výbavy, ta bývá podobná. Hodně záleží na konkrétním uspořádání dané kuchyně a jednotlivých spotřebičích. Volně stojící mikrovlnky se dají postavit prakticky kamkoli na kuchyňskou linku. Své místo si najde takovýto model i na lednici. Se zabudováváním vestavných mikrovlnek je to poněkud náročnější. Vzhledově ale dokonale padnou do jakékoli kuchyně a získáte unikátní design se vším všudy.

Jaká bude velikost mikrovlnky?

Ještě než se rozhodnete pro konkrétní model, měli byste si položit otázku, kolik strávníků bude mikrovlnku používat. Stejně tak je dobré zapřemýšlet i o frekvenci využívání tohoto zařízení. Na trhu se nacházejí mikrovlnné trouby o objemu pohybujícím se mezi 14 až 40 litry.

Užitečné funkce

Klasická mikrovlnná trouba v minulosti nedisponovala žádnými extra funkcemi. Dnes je tomu jinak. Přesto lze na trhu sehnat varianty specializující se vyloženě na ohřev a rozmrazování pokrmů. Z dalších funkcí bychom mohli jmenovat například horkovzduch, případně gril či nejrůznější pečicí technologie. Se zvyšujícím se počtem funkcí jde nahoru pochopitelně také cena mikrovlnné trouby.

Výkon a příkon

Jak rychle bude pokrm připraven? Přesně to ovlivňuje výkon. Optimální je zvolit model, u něhož výkon přesahuje 1 000 W. Příkon má velký vliv na celkovou spotřebu elektrické energie. Pohybuje se standardně od 1 150 W do 3 000 W. Čím je nižší, tím bude pochopitelně přijatelnější i spotřeba energie.

Design jako důležitý faktor

V potaz určitě berte i vzhled mikrovlnné trouby. Vždyť se na nic budete dívat v podstatě každý den! Tvarově i barevně zkrátka musí sedět!

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení