Pojišťovna Merkur vstoupila na český trh s pojištěním zdraví

18.06.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. června (ČTK) - Rakouská pojišťovna Merkur, která poskytuje pojištění zdraví, úrazu a majetku, vstoupila na český trh. ČTK to dnes řekl jednatel pojišťovny František Wagner. Pojišťovna v Praze na Pankráci v minulých dnech otevřela pobočku. Životní pojištění v ČR poskytují téměř dvě desítky pojišťoven.

\"Věřím, že nabídneme rozdíl ve službách a servisu, který čeští občané velmi ocení,\" sdělil během své návštěvy pražské pobočky nejvyšší šéf společnosti Gerald Kogler. Od konkurence se chce Merkur odlišit preventivními programy aktivního zdraví, individuálním přístupem i volnočasovými aktivitami. Součástí vzdělávacích aktivit jsou firemní zdravotní programy.

\"Pojištění zdraví v zásadě není ničím jiným než přebalíčkovanou a hezky pojmenovanou variantou na trhu běžných připojištění typu pojištění vážných onemocnění, hospitalizace, operativního zákroku, úrazu, trvalých následků úrazu a úrazové invalidity,\" řekl ČTK ředitel produktového managementu Broker Consulting Vladislav Herout. Většina z toho je podle něj na trhu běžně nabízena jako součást životního pojištění. Preventivní programy vypadají jako snaha odlišit se marketingově, a nikoli produktově, reálně totiž na český trh nepřináší žádnou produktovou novinku, dodal.

Merkur Versicherung AG byla založená v roce 1798 v Grazu a za více než dvě století se z ní stala jedna z předních soukromých zdravotních pojišťoven ve střední Evropě. Vedle ČR je pojišťovna Merkur zastoupena prostřednictvím svými dceřinými společnostmi ve Slovinsku, Chorvatsku a v Srbsku.

České pojišťovny na pojistném v životním pojištění vybraly v prvním čtvrtletí 11,4 miliardy Kč, meziročně o zhruba čtyři procenta více. Na český trh životního pojištění vstoupily v poslední době i další pojišťovny, pojišťovna pod obchodní značkou youplus s kapitálem ze Švýcarska a Simplea, která patří do Finanční skupiny Partners.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK