Developer CTP získal od tří bank úvěr 48,7 miliardy Kč

24.06.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. června (ČTK) - Developerská firma CTP získala od tří bank úvěr 1,9 miliardy eur (asi 48,7 miliardy Kč). Z toho 1,6 miliardy eur využije na refinancování stávajících úvěrů na dokončené průmyslové parky, zbylé peníze pak investuje do rozvoje společnosti. Podle CTP jde o největší realitní transakci ve střední a východní Evropě. Firma o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

 

CTP chce z úvěru financovat celé své české průmyslové portfolio, které zahrnuje 200 budov o celkové rozloze 2,7 milionu metrů čtverečních. \"Dohoda umožňuje CTP významně zefektivnit správu a zpracování úvěrů, také nám poskytne lepší úvěrové podmínky, bezpečné financování našeho průmyslového portfolia v průběhu střednědobého období a zároveň nám významně pomůže při dosažení dalšího cíle, kterým je dosažení deseti milionů metrů čtverečních,\" uvedl generální ředitel CTP Remon Vos.

 

Peníze poskytly Česká spořitelna, Komerční banka a UniCredit Bank. Transakce zkonsoliduje 40 existujících úvěrů do jednoho. \"Můžeme zefektivnit správu a zpracování úvěrů, těžit z bezpečného financování našeho průmyslového portfolia ve střednědobém horizontu, a navíc rozvíjet financování po dobu příštích 18 měsíců,\" uvedl finanční ředitel CTP pro Českou republiku a Slovensko Zdeněk Raus.

 

CTP je mezinárodní developer, který se specializuje na výstavbu a správu průmyslových zón budovaných na míru podle požadavků klientů. Skupina CTP je vlastníkem a správcem sítě CTParků, která zahrnuje více než 90 lokalit ve střední a východní Evropě s celkovou rozlohou větší než 5 milionu metrů čtverečních.

 

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK