Americké akcie uzavřely obchodování smíšeně

24.06.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 24. června (ČTK) - Americké akcie uzavřely dnešní obchodování smíšeně. Dow Jonesův index nepatrně stoupl, zatímco index S&P 500 stáhly dolů akcie podniků působících ve zdravotnickém sektoru. Pozornost investorů se nyní soustředí na blížící se setkání amerického prezidenta Donalda Trumpa s čínským protějškem Si Tin-Pchingem na summitu skupiny zemí G20 v Japonsku.

Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, si dnes připsal 0,03 procenta a obchodování uzavřel na 26.727,54 bodu. Širší index S&P 500 se naopak snížil o 0,17 procenta na 2945,35 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite klesl dokonce o 0,32 procenta na 8005,70 bodu.

Prudký nárůst dnes zaznamenaly akcie provozovatele kasin Caesars Entertainment, který se dohodl na svém převzetí konkurentem Eldorado za 8,5 miliardy dolarů (zhruba 190 miliard Kč). Akcie Eldorada naopak utrpěly výrazný propad.

Na devizovém trhu dolar oslaboval kvůli očekávání, že americká centrální banka (Fed) by v letošním roce mohla více než jednou snížit své úrokové sazby. Euro si vůči dolaru kolem 22:00 SELČ připisovalo zhruba čtvrt procenta a pohybovalo se těsně pod 1,14 USD.

Podle údajů ze služby CME FedWatch jsou obchodníci přesvědčeni, že Fed na červencovém zasedání přikročí ke snížení úroků. Pokládají rovněž za vysoce pravděpodobné, že poté úroky klesnou ještě dvakrát, napsala agentura Reuters.

pmh

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK