Do pojišťovacího makléře Renomia vstoupila firma Gallagher

27.06.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. června (ČTK) - Ve společnosti Renomia, která je lídrem mezi pojišťovacími makléři ve střední a východní Evropě, získala formou navýšení základního jmění 30procentní podíl společnost Gallagher. Jde o čtvrtého největšího pojišťovacího makléře na světě s tržbami přes šest miliard dolarů a více než 30.000 zaměstnanci. Renomia o tom informovala ČTK v dnešní tiskové zprávě. Částku, o kterou se navýšil základní kapitál Renomie, firmy nesdělily. Mezi největší konkurenty Renomie v ČR patří například společnosti Marsh/Insia, Aon, Respect či OK Group.

Majoritní podíl v Renomii budou dlouhodobě držet současní akcionáři, kterými jsou Michal Čajka, Pavel Nepala, Jiřina Nepalová a Jiří Nepala. Firma bude nadále působit pod stejnou značkou, bude řízena dosavadními akcionáři a managementem a bude pokračovat v naplňování strategie. Transakce podléhá regulačnímu schválení. Očekává se, že bude dokončena ve třetím čtvrtletí 2019.

\"Obě společnosti jsou založeny a řízeny rodinami, souzníme v oblasti hodnot, poslání a strategie. Důležitou součástí spolupráce bude i rozšíření našeho know-how, vzdělávání pro kolegy, přístup na globální pojistný trh a rozvoj dalších specializovaných produktů a služeb,\" komentovala transakci zakladatelka a ředitelka Renomie Jiřina Nepalová. \"Renomia je velmi silná rodinná firma, která je 15 let oceňovaným členem naší strategické partnerské sítě. Naše společnosti mají podobnou kulturu a hodnoty,\" dodal generální ředitel a vnuk zakladatele Patrick Gallagher.

Renomia za posledních pět let zdvojnásobila své tržby, a to především díky specializacím na pojištění a řízení rizik ve více než 30 průmyslových odvětvích. Během posledních deseti let investovala do 14 firem v regionu střední a východní Evropy a v této činnosti je nadále připravena pokračovat.

Gallagher je obchodní značka společnosti Arthur J. Gallagher & Co. V Evropě působí od roku 1974 díky založení londýnské pobočky a následně se díky akviziční činnosti rozšiřovala po kontinentální Evropě a budovala své specializace v mnoha oborech podnikání. Renomia Group je mezinárodní společnost, založená v roce 1993 v ČR, která poskytuje služby v pojištění a řízení rizik. V roce 2019 spravuje pojistné přes 10,5 miliardy Kč a má přes 1500 spolupracovníků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK