Ceny ropy po obnovení těžby v USA po hurikánu klesají

18.07.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn/New York 18. července (ČTK) - Ceny ropy dnes výrazně klesají. Náladu na trhu ovlivňuje oslabení akciových trhů v USA a obnovování těžby v Mexickém zálivu, která byla minulý týden přerušena kvůli hurikánu.

Kolem 17:30 SELČ cena severomořské ropy Brent klesla o 3,1 procenta na 61,72 dolaru za barel. Americká lehká ropa WTI ve stejnou dobu zlevnila o 3,2 procenta na 54,98 dolaru za barel.

Ceny ropy v jednu chvíli rostly, a to po oznámení Íránu, že zadržel v Perském zálivu zahraniční ropný tanker. Nakonec však ropa obnovila pokles, protože se ukázala, že to byla jen malá loď a byla zadržena již v neděli, protože pašovala ropu.

Těžba ropy a plynu v USA zastavená kvůli hurikánu Barry se obnovuje. Firma Royal Dutch Shell, která je největším producentem v regionu, ve středu uvedla, že obnovila již zhruba 80 procent své průměrné denní těžby v oblasti.

Ropa klesala již ve středu v reakci na zprávy o prudkém růstu zásob ropných produktů, jako benzinu, v USA. Zpráva naznačila, že poptávka je během hlavní jízdní sezony v USA slabá, napsala agentura Reuters.

Ceny ropy v dolarech za barel (asi 159 litrů): BURZA TYP KONTRAKT AKTUÁLNÍ CENA PŘEDCHOZÍ ZÁVĚR Londýn - ICE Brent září 61,72 63,66 New York - NYMEX WTI srpen 54,98 56,78

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK