British Airways ruší všechny lety do Káhiry, prověřují bezpečnost

20.07.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn/Káhira 20. července (ČTK) - Britské aerolinky British Airways ode dneška ruší na sedm dní všechny lety do Káhiry. Letecká společnost ve svém prohlášení dnes uvedla, že jde o preventivní opatření, které umožní posoudit bezpečnosti na tamním letišti. Bližší podrobnosti o pozastavení letů zatím nejsou známy.

\"Neustále prověřujeme bezpečnostní opatření na všech našich letištích po celém světě. Lety do Káhiry jsme na sedm dní pozastavili. Jde o preventivní opatření, které umožní další posouzení situace,\" citovala agentura Reuters z prohlášení společnosti.

Cestujícím, kteří dnes měli letět do Káhiry z londýnského letiště Heathrow bylo těsně před nástupem do letadla řečeno, že let byl zrušen a že žádný náhradní nebude po celý týden. O jakou bezpečnostní hrozbu by mohlo jít, aerolinky nesdělily, uvedla BBC.

\"Bezpečnost našich zákazníků a posádky je pro nás vždy na prvním místě. Nikdy bychom nevypravili letadlo, kdyby to nebylo bezpečné,\" uvedl k tomu pouze mluvčí aerolinek.

Britská diplomacie přitom v pátek upravila svá doporučení a upozornění pro občany Británie, kteří cestují do Egypta. \"Existuje zvýšené riziko terorismu v letecké dopravě. Pro lety z Egypta do Británie byla zavedena dodatečná bezpečnostní opatření,\" uvedla podle BBC diplomacie.

Agentura Reuters upozornila, že britské úřady nedoporučují létat do letoviska Šarm-aš-Šajch na egyptském Sinajském poloostrově, pokud to není nezbytně nutné. Žádné podobné doporučení pro Káhiru ale nemají.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK