Hongkong podpoří ekonomiku 19 miliardami HKD

15.08.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hongkong 15. srpna (ČTK) - Hongkongská vláda dnes ohlásila balíček opatření na podporu ekonomiky v hodnotě 19,1 miliardy hongkongských dolarů (56,3 miliardy Kč/2,44 miliardy USD). Asijské finanční centrum je pod tlakem domácích nepokojů i obchodní války mezi Spojenými státy a Čínou, uvedla agentura Reuters.

Opatření zahrnují subvence pro znevýhodněné a obchodní podniky, sdělil ministr financí Paul Chan a dodal, že hongkongská vláda zřejmě sníží prognózu růstu hrubého domácího produktu na letošní rok na nulu až jedno procento z dříve očekávaných dvou až tří procent.

Správkyně Hongkongu Carrie Lamová minulý týden varovala, že příští pokles zasáhne ekonomiku města jako \"cunami\", a že její administrativa si bude v podpoře růstu počínat \"odvážněji\".

V dubnu až červnu ekonomika Hongkongu podle předběžných údajů vzrostla o 0,6 procenta, v souladu s tempem prvního čtvrtletí, ale mnohem méně, než očekávali ekonomové. Údaje za druhé čtvrtletí a nejnovější ekonomické prognózy budou zveřejněny 16. srpna.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK