O rozpočtu budou dnes s Schillerovou vyjednávat Havlíček i Plaga

19.08.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. srpna (ČTK) - Dnes ráno se s ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO) sejde kvůli návrhu rozpočtu ministr školství Robert Plaga (ANO). Se správkyní státní kasy bude dnes vyjednávat o rozpočtu i vicepremiér a ministr průmyslu Karel Havlíček (za ANO).

Plagův resort by měl podle návrhu rozpočtu v příštích dvou letech v porovnání s letošním rokem dostat 18,7 miliardy korun navíc na růst platů učitelů i nepedagogických pracovníků v regionálních školách. Školství by mohlo v příštím roce hospodařit s příjmy 223,9 miliard korun, a to včetně evropských dotací. Letos má zhruba 205,8 miliardy Kč.

Výdaje ministerstva průmyslu a obchodu by měly v roce 2020 proti letošnímu roku stoupnout o 24 procent na 49,1 miliardy korun, tedy asi o deset miliard Kč. Bez výdajů, které pokrývají evropské peníze a další fondy, by se měl rozpočet resortu meziročně zvýšit o 4,2 procenta na 37,1 miliardy korun. Havlíček ČTK řekl, že počítá se snižováním stavu zaměstnanců jako ostatní resorty. U MPO by to znamenalo 118 míst a úsporu asi 34,2 milionu korun.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK