Řetězec lékáren Benu kupuje pobočky Fajn lékárny

19.08.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 19. srpna (ČTK) - Druhý tuzemský největší řetězec lékáren Benu kupuje společnost, která provozuje 11 poboček značky Fajn lékárna. Spojení posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který informaci o chystané fúzi zveřejnil na svém webu. Na českém trhu působí podle Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) přes 2500 lékáren. Největší lékárenskou sítí v Česku je Dr.Max ze skupiny Penta, která má 440 poboček. Benu, dceřiná společnost firmy Phoenix lékárenský velkoobchod, má 223 lékáren.

\"Společnost Benu Česká republika má získat možnost výlučně kontrolovat společnost Different Pharma. K navrhovanému spojení soutěžitelů má dojít zejména na trzích v oblasti velkoobchodního a maloobchodního prodeje léčiv a dalších lékárenských produktů,\" uvedl úřad na svém webu.

Firma Different Pharma provozuje řetězec Fajn lékárna, který má v současnosti 11 poboček v Moravskoslezském, Olomouckém a Středočeském kraji a v Praze. Different Pharma patří do investičního fondu zaměřeného na zdravotnictví Potysz Helath. Ten kromě Fajn lékárny zastřešuje i projekty Moje ambulance, Malé zdraví nebo Alergomed.

Phoenix lékárenský velkoobchod, kam spadá Benu, náleží do skupiny Phoenix Group, jež patří k největším evropským farmaceutickým velkoobchodům s ročním obratem přes 23 miliard eur (kolem 600 miliard Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK