Dopravní podnik nechá odstřelit halu vozovny v Hloubětíně -------------------- Ke zpravodajství: Praha 24. srpna (ČTK) - Pražský dopravní podnik (DPP) nechá dnes dopoledne odstřelit halu tramvajové vozovny v Hloubětíně. Budova má v havarijním stavu st

24.08.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Trhavina bude rozmístěna na 902 místech. Nálože budou na nosných sloupech a navrtány budou také provizorní konstrukce a budou odpáleny na dálku bez použití dlouhých kabelů.

Obyvatele okolních domů odstřel nijak neohrozí, pouze by neměli kvůli prachu otevírat okna. Při odstřelu bude zastaven provoz tramvají mezi Poděbradskou a Kolbenovou ulicí. Zastaven bude zhruba na deset minut automobilový provoz v Kolbenově a Kbelské. Pozastaveny budou lety na Kbelském letišti. Bezletová zóna bude platit i nad vozovnou a lidé do ní nesmí vysílat drony. Z bezpečnostních důvodů bude uzavřeno bezprostřední okolí vozovny, tedy chodníky a silnice a lidé se k vozovně nedostanou.

Po demolici začne výstavba nové vozovny, která by měla být hotova v roce 2022 a vyjde předběžně na 1,8 miliardy korun. Do jejího dokončení budou tramvaje umístěny na nově vybudovaných odstavných kolejích v ústředních dílnách DPP v Hostivaři. Provoz haly hloubětínské vozovny byl přesušen loni v lednu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK