Energie A++ = chytré řešení dodávky energií

16.09.2019 | , Bohemia Energy
Komerční sdělení


Energetický trh se proměňuje a do budoucna v něm důležitou roli bude hrát aktivní zákazník. S tímto konceptem počítá i evropská legislativa. Českým domácnostem se tak otevřou nové možnosti, například i v oblasti zajištění nákupu a dodávky elektrické energie.

Nedávno diskutované a Radou Evropské unie schválené směrnice v rámci tzv. „zimního energetického balíčku“ počítají s řadou opatření, která posilují roli spotřebitele v energetice. Novinky se týkají kupříkladu i dosud nepříliš rozšířeného typu smluv. Na národní úrovni bude muset být zajištěno, aby spotřebitelé měli mít možnost uzavřít smlouvu s dynamickým určováním ceny elektřiny dle spotových trhů, tedy s cenami odvozenými od cen na velkoobchodním trhu.
 
Tento typ produktu budou muset nabídnout dodavatelé, kteří mají minimálně 200 000 odběrných míst z řad koncových zákazníků. Řešení dodávky energií s dynamickými cenami je již nyní velmi žádané kupříkladu v severských zemích. Na českém trhu jej jako první svého druhu umožňuje Bohemia Energy skrze svůj produkt Energie A++, což je dodávka za velkoobchodní ceny.

Férové a transparentní řešení

Díky Energii A++ získáte férové ceny, které přesně kopírují ceny na trhu, tedy nejenom zvýšení, ale i poklesy. Nabídku oceníte nejvíce v obdobích poklesu burzovních cen, kdy dodavatelé zpravidla okamžitě nezlevňují své tradiční produkty. Ale i když v období růstu velkoobchodních cen obchodníci rovněž ihned nezdraží, jsou na tom zákazníci Energie A++ stále velmi dobře. 

„Na více než osmileté historii, a to včetně období skokového cenového růstu elektřiny v roce 2011 způsobeném jadernou havárií ve Fukušimě, či rostoucí ceně elektřiny v posledních dvou letech, jsme si ověřili, že i v těchto případech je výsledná cena Energie A++ v porovnání se standardními ceníkovými produkty dlouhodobě atraktivní. A nejlepším příkladem jsou zatím ceny letošního roku,“ vysvětluje Libor Holub, obchodní ředitel Bohemia Energy. 

Burzovní ceny jsou veřejně dostupné, takže si je lze kdykoli ověřit. Navíc, smlouva je na dobu neurčitou, tedy bez závazku. K velkoobchodní ceně si pak Bohemia Energy kromě regulovaných poplatků účtuje stálý plat a odměnu za nákup energií a zákaznický servis. Odměna je pevně daná a s cenou energie se nijak nemění.

Přínosy pro zákazníka v budoucnu, ale i dnes

Výhody Energie A++ potvrzují i odborníci. Navíc tento produkt najde uplatnění i v budoucnosti. Evropská legislativa totiž počítá s postupným zaváděním inteligentních (chytrých) měřičů, díky kterým si budete moci lépe plánovat svoji spotřebu elektřiny na dobu, kdy je levnější. Nebo pokud si budete vyrábět vlastní elektřinu ze solárních panelů, využívat baterie k ukládání přebytků či budete mít elektromobil v garáži, bude řídící jednotka sama na základě informací o ceně elektřiny na trhu rozhodovat, jak s vyrobenou elektřinou naloží, aby minimalizovala vaše náklady.

Řešení s dynamickými cenami můžete využívat ale už teď. „Náš produkt Energie A++  umožňuje získat pro konkrétní hodinu elektřinu a pro konkrétní den plyn přesně za takovou cenu, za jakou jsme tyto komodity nakoupili na velkoobchodním trhu. A to všem zákazníkům, tedy i těm, kteří disponují pouze klasickými elektroměry,“ dodává Libor Holub

Jak Energie A++ funguje, se můžete podívat zde.

Autor článku

Komerční sdělení

Články ze sekce: Komerční sdělení