Ropa zlevňuje kvůli obavám ze zpomalování hospodářského růstu

13.09.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn/New York 13. září (ČTK) - Ceny ropy na světových trzích dnes mírně klesají. Obavy ze zpomalování růstu světové ekonomiky totiž převažují nad nadějemi na pokrok v obchodních rozhovorech mezi Spojenými státy a Čínou, napsala agentura Reuters.

Severomořská ropa Brent kolem 18:30 SELČ vykazovala pokles o zhruba 0,2 procenta na 60,24 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) ve stejnou dobu ztrácela také zhruba o 0,2 procenta na 54,98 dolaru za barel.

Představitelé USA a Číny se minulý týden dohodli, že další kolo obchodních rozhovorů se bude konat příští měsíc ve Washingtonu. Tento týden obě strany přišly se vstřícnými gesty, což posílilo naděje na vyřešení jejich obchodního konfliktu. Ceny ropy nicméně zůstávají pod tlakem kvůli obavám z negativního dopadu zpomalování růstu světové ekonomiky na poptávku.

Ceny ropy v dolarech za barel (asi 159 litrů): BURZA TYP KONTRAKT AKTUÁLNÍ CENA PŘEDCHOZÍ ZÁVĚR Londýn - ICE Brent listopad 60,24 60,38 New York - NYMEX WTI říjen 54,98 55,09

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK