Americké akcie uzavřely smíšeně

13.09.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 13. září (ČTK) - Americké akcie uzavřely dnešní obchodování smíšeně. Náladu na trhu podpořily známky poklesu obchodního napětí mezi Spojenými státy a Čínou, akcie technologického gigantu Apple se však dostaly pod tlak, protože bankovní společnost Goldman Sachs zhoršila výhled pro jejich cenu.

Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, si dnes připsal 0,14 procenta a obchodování uzavřel na 27.219,52 bodu. Širší index S&P 500 se však snížil o 0,07 procenta na 3007,39 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite klesl o 0,22 procenta na 8176,71 bodu.

Akcie společnosti Apple dnes oslabily o téměř dvě procenta. Výrazný pokles utrpěly rovněž akcie výrobce čipů Broadcom, jehož čtvrtletní tržby zaostaly za očekáváním analytiků.

Agentura Nová Čína dnes uvedla, že Peking osvobodí od dodatečných cel na dovoz zboží ze Spojených států sójové boby, vepřové maso a některé další zemědělské produkty. Obě strany se nyní připravují na obchodní rozhovory ve Washingtonu, které se budou konat příští měsíc.

Na devizovém trhu se dnes britská libra vůči americkému dolaru vyšplhala až na sedmitýdenní maximum díky nadějím, že Británie neopustí Evropskou unii bez dohody. Euro mírně posilovalo díky opatření Evropské centrální banka (ECB) zmírňujícímu negativní dopad její záporné depozitní sazby na komerční banky.

Kolem 22:00 SELČ si libra připisovala 1,3 procenta na 1,2490 USD, zatímco euro vykazovalo nárůst o 0,1 procenta na 1,1075 USD. Minulý týden libra sestoupila až na tříleté minimum pod 1,2 USD, od té doby však posílila o zhruba čtyři procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK