Y Soft zvýšil tržby o 16 procent, přesáhly miliardu korun

17.09.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 17. září (ČTK) - Softwarová firma Y Soft zvýšila ve fiskálním roce končícím letos v červnu tržby o 16 procent. Dosáhly rekordní výše 47 milionů dolarů, v korunách tak překonaly miliardu korun. Společnost o tom informovala v tiskové zprávě.

Největší podíl na tržbách měly specializované služby, celkem 49 procent, příjmy ze software tvořily 27 procent tržeb a příjmy za prodej hardwaru 21 procent. Firma také uvedla, že ve fiskálním roce vzrostl počet uživatelů nástroje Y Soft SafeQ, a to na 20.000 zákazníků, což představuje meziroční růst o 20 procent.

\"Růst společnosti nám nejen dovoluje inovovat platformu YSoft Workflow Solutions v oblasti potřeb našich zákazníků orientovaných na cloud, ale také nám umožňuje zrychlit práci našich laboratoří YSoft Labs, kde vytváříme zcela nová byznysová řešení pro trh,\" řekl CEO a spoluzakladatel Y Softu Václav Muchna.

Společnost, která byla založena v roce 2000 v Brně, poskytuje firmám tisková řešení, digitalizaci dokumentů a 3D tisk. Zaměstnává přes 300 lidí a disponuje kancelářemi v Severní a Latinské Americe, v Evropě, na Středním východě a v Africe a také v oblasti Asie a Tichomoří. Má rovněž vlastní investiční fond do začínajících firem pod názvem Y Soft Ventures. Vývojová centra má v Praze, Brně a Ostravě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK