Vodafone výrazně vylepšuje tarify pro lidi nad 60 i zdravotně znevýhodněné

11.10.2019 | , Finance.cz
Spotřebitel


Solidní porci volných minut, neomezené SMS a více mobilních dat za necelé tři stokoruny měsíčně si mohou pořídit ti, kteří dosáhli věku 60 let. Zároveň pro ně platí speciální nabídka datové SIM a tabletu za korunu. Pro držitele průkazu ZTP* Vodafone přináší za zhruba pětistovku měsíčně tarif s 20 GB dat, neomezeným voláním i SMS. Nabídka startuje od dnešního Mezinárodního dne seniorů a chce podpořit mimo jiné sociální vztahy a aktivní život seniorů i lidí se specifickými potřebami.

Společnost Vodafone v červnu představila svůj cíl: posilovat pouto mezi lidmi pomocí moderních technologií. A ve stejném měsíci přišel na trh první tarif s neomezenými mobilními daty Vodafone Neomezený. Dalším krokem k představenému cíli je dnešní výrazné zlepšení nabídky pro osoby starší 60 let a pro zdravotně znevýhodněné. Změny přicházejí symbolicky od 1. října, na který připadá Mezinárodní den seniorů.

Nabídka 60+ od Vodafone

Lidé nad šedesát si mohou vybrat hned ze tří možností. Své najdou jak ti, kteří datům příliš neholdují, tak ti, kteří je naopak ocení. Nabídka nezapomíná ani na zákazníky, kteří preferují předplacenou kartu.

Mobilní tarif obsahuje 250 minut volání do všech sítí, neomezené SMS a 1 GB mobilních dat za 299 korun měsíčně. K tomu mohou zákazníci využít slevu ve výši 500 korun na telefony Vodafone E9 a Mobiwire Oneida.

Pro ty, kdo chtějí na internetu trávit více času a zároveň si nechtějí trápit oči u malého displeje mobilního telefonu, platí nabídka tabletu Vodafone Tab N8 za jednu korunu – pokud využijí speciální datový tarif 4 GB dat za 399 korun měsíčně. Podrobně nabídku 60+, která zahrnuje i možnost využít předplacenou kartu, shrnuje speciální webová stránka.

„Každý by měl mít přístup k moderním technologiím a benefitům, které přinášejí. Novou nabídkou umožňujeme lidem nad 60 využívat nové technologie za výhodnějších podmínek. Díky tomu mohou být častěji v kontaktu se svojí rodinou a přáteli nebo třeba lépe plánovat a využít svůj volný čas,“ říká Quique Vivas, viceprezident Vodafonu Czech Republic pro nefiremní zákazníky.

Vylepšený mobilní tarif přináší navíc oproti dosavadnímu tarifu neomezené SMS, 150 volných minut i 750 MB dat.

Mobilní tarify od Vodafone pro lidi 60+ a ZTP, ZTP/P

Zdroj: Shutterstock

Tarify pro zdravotně znevýhodněné

Také zdravotně znevýhodnění* si mohou vybrat výhodný tarif podle svých potřeb. Buď mohou nově získat za 549,50 korun měsíčně tarif obsahující neomezené volání (včetně 1000 minut do zahraničí), neomezené SMS a 20 GB dat (místo původních 12 GB). Nebo je jim, stejně jako lidem nad 60 let, k dispozici zmíněný mobilní tarif za 299 korun měsíčně. Navíc si mohou pořídit datový tarif Připojení bez kabelu Naplno se 60 GB mobilních dat za zvýhodněnou cenu 249 korun měsíčně.

„Mobilní data jsou často pro lidi se specifickými potřebami prostředkem, který jim pomáhá kompenzovat zdravotní postižení. Vozíčkáři tak můžou najít ideální trasu s aplikací Vozejkmap, kterou pomohla vyvinout Nadace Vodafone. Pro znakující sluchově postižené vznikl on-line videotlumočník Signslate, který jim umožní domluvit se s mluvící společností a naopak. Podobných aplikací je řada, ale jedno mají společné: v pozadí jejich pozitivního dopadu jsou právě gigabajty mobilních dat,“ říká Adriana Dergam, místopředsedkyně správní rady Nadace Vodafone.

 

Internet je náš kamarád

V rámci digitálního začlenění a na podporu využití technologií pro zkvalitnění života vznikl také projekt Internet je náš kamarád. Jde o dobrovolnickou aktivitu zaměstnanců Vodafonu, která pomáhá seniorům v domovech důchodců v Česku zvýšit jejich digitální dovednosti. Ve spolupráci s neziskovou organizací Život 90 vyvinul Vodafone i didaktické materiály, které používá dál nejen skupina dobrovolníků Vodafonu, ale i nezisková organizace.

*Nabídka je určena pro držitele průkazu ZTP, ZTP/P nebo osobám závislým na pomoci jiné fyzické osoby ve II., III. a IV. stupni.


Čtěte také:

Autor článku

Redakce


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 4
Hlasováno: 8 krát

Články ze sekce: Spotřebitel