Cenu Odpovědný zahraniční investor má Škoda Auto

14.10.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. října (ČTK) - Cenu \"Odpovědný zahraniční investor v ČR\" získala automobilka Škoda Auto. Ocenění za mimořádný investiční přínos pro českou ekonomiku dnes předal firmě patřící do německé skupiny VW Group premiér Andrej Babiš (ANO).

Mobilní operátor Vodafone ČR převzal vedlejší cenu za pozitivní společenský dopad, energetická firma innogy získala ocenění za pozitivní dopad na životní prostředí a řetězec Albert cenu na kladný dopad na region.

Předseda vlády chce nově vytvořeným oceněním motivovat zahraniční subjekty podnikající v České republice, aby podporovaly aktivity neziskového charakteru. Při výběru oceňovaných firem se hodnotil i mimořádný přínos firmy ve společenské odpovědnosti a výše částky, kterou loni na ni věnovala v poměru ke svému loňskému obratu.

Zahraniční kapitál v českých firmách činí 1,25 bilionu korun, tvoří tak 60 procent veškerého kapitálu. Zhruba bilion korun pochází ze zemí Evropské unie.

Škoda Auto provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí také v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s místními partnery. Zaměstnává přes 35.000 lidí a je aktivní na více než 100 trzích.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK