Největší americká banka JPMorgan zvýšila čtvrtletní zisk

15.10.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 15. října (ČTK) - Největší americká bankovní společnost JPMorgan Chase & Co zvýšila ve třetím čtvrtletí čistý zisk meziročně o osm procent na 9,1 miliardy dolarů (zhruba 213,5 miliardy Kč). Nárůst zisku zaznamenal rovněž domácí konkurent Citigroup, rivalovi Goldman Sachs však čtvrtletní zisk výrazně klesl. Vyplývá to z výsledkových zpráv, které dnes banky zveřejnily.

Společnost JPMorgan těžila mimo jiné z vyšších úrokových sazeb a z překvapivě dobrých výsledků investičního bankovnictví. V přepočtu na akcii banka vydělala 2,68 dolaru. Překonala tak očekávání analytiků, kteří zisk na akcii odhadovali na 2,45 dolaru, upozornila agentura AP.

Konkurent Citigroup zvýšil ve třetím čtvrtletí čistý zisk meziročně o šest procent na 4,9 miliardy dolarů (zhruba 115 miliard Kč). K růstu zisku přispěly dobré výsledky divize drobného bankovnictví a nižší náklady, uvedla agentura Reuters.

Čtvrtletní zisk banky Goldman Sachs se však meziročně propadl o 27 procent na 1,8 miliardy dolarů (zhruba 42 miliard Kč). Za jeho poklesem stály mimo jiné nižší příjmy z poradenství v oblasti firemních fúzí a akvizic.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK