Ceny ropy se drží bez větších změn

15.10.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn/New York 15. října (ČTK) - Ceny ropy se dnes drží bez výraznějších změn, na trhu přetrvává nejistota ohledně vývoje obchodních rozhovorů mezi Spojenými státy a Čínou. Severomořská ropa Brent kolem 18:00 SELČ vykazovala nárůst o pouhý jeden cent na 59,36 dolaru za barel, zatímco americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) ztrácela necelou čtvrtinu procenta na 53,46 dolaru za barel.

Americký prezident Donald Trump minulý týden uvedl, že USA a Čína dospěly k první fázi obchodní dohody, která má ukončit obchodní válku mezi těmito dvěma zeměmi. Představitelé obou stran nicméně upozorňují, že dokončení dohody si ještě vyžádá mnoho práce.

\"Panují velké obavy z dopadů, které by měl negativní výsledek těchto rozhovorů na světovou ekonomiku a tím i na poptávku po ropě,\" řekl agentuře Reuters analytik Harry Tchilinguirian ze společnosti BNP Paribas. Spojené státy a Čína jsou největšími ekonomikami a také největšími spotřebiteli ropy na světě.

Ceny ropy v dolarech za barel (asi 159 litrů): BURZA TYP KONTRAKT ZÁVĚREČNÁ CENA PŘEDCHOZÍ ZÁVĚR Londýn - ICE Brent prosinec 59,36 59,35 New York - NYMEX WTI listopad 53,46 53,59

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK