CK Blue Style by měla na konci roku dosáhnout obratu čtyř mld. Kč

16.10.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. října (ČTK) - Cestovní kancelář Blue Style by měla na konci fiskálního roku 2019 dosáhnout obratu téměř čtyř miliard korun, což je meziroční nárůst o více než 20 procent. Na tiskové konferenci to dnes řekl provozní ředitel Blue Style Ondřej Rušikvas. Loňský obrat činil 3,1 miliardy a zisk zhruba 211 milionů korun. U CK, která patří mezi tři největší na tuzemském trhu, podle Rušikvase meziročně vzrostl i počet klientů o téměř 20 procent a letos se blíží ke 250 tisícům.

\"Nárůst klientů kopíruje vývoj obratu, ale důležité je říct, že ve všech hlavních destinacích je dvouciferný. Je patrné, že zájem klientů o tradiční destinace roste,\" uvedl Rušikvas.

Letošní nárůst počtu klientů se podle provozního ředitele týká nejen středozemních destinací, ale i například Spojených arabských emirátů. Dodal také, že obrat Blue Style za poslední tři roky průměrně ročně roste o více než 30 procent. V roce 2017 obrat podle jedné ze zveřejněných zpráv činil 2,1 miliardy a zisk 172 milionů Kč.

Za trend Rušikvas označil dovolené v režimu first moment, lidé si podle něj vybírají dovolenou co nejdříve. Pro tento typ dovolené se rozhoduje až polovina všech klientů Blue Style. Za další trend považuje požadavek na vyšší kvalitu služeb. \"Tím, jak roste ekonomika, si lidé vybírají kvalitnější hotely a jsou ochotni investovat do vyšších služeb a očekávají je. My většinou prodáváme čtyř a pětihvězdičkové hotely,\" dodal s tím, že CK prodá více než 70 procent.

Blue Style, kterou vlastní podnikatel Imed Ben Hassen Jeddai, patří mezi největší cestovních kanceláře na českém trhu, kde působí více než 22 let. Hlavními destinacemi jsou například Řecko, Turecko, Egypt a Tunisko.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK