Čistý zisk Bank of America klesl, ale předčil očekávání analytiků

16.10.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 16. října (ČTK) - Čistý zisk společnosti Bank of America se ve třetím čtvrtletí meziročně snížil o 21 procent na 5,27 miliardy dolarů (zhruba 123 miliard Kč). Hospodářský výsledek však předčil očekávání analytiků, a to díky dobrým výsledkům v poradenské činnosti a vyššímu objemu půjček, napsala agentura Reuters.

Bank of America, která je podle aktiv druhou největší bankou v USA, v uplynulých třech měsících dále těžila ze silného výkonu v investičním bankovnictví a obchodování s cennými papíry. Výnosy z poplatků z investičního bankovnictví poskočily o 40 procent a příjmy z drobného bankovnictví - tedy ze spotřebitelských úvěrů a střadatelských vkladů - se zvýšily o tři procenta na 9,7 miliardy dolarů.

Zisk na akcii klesl na 56 centů. Bez zahrnutí jednorázových položek dosáhl 75 centů. Překonal tak očekávání analytiků, kteří jej v anketě společnosti Refinitiv odhadovali na 51 centů. Příjmy společnosti mírně stouply na 22,96 miliard dolarů.

\"V mírně rostoucí ekonomice se soustředíme na ty věci, které lze udržet pod kontrolou,\" uvedl ve výsledkové zprávě generální ředitel a předseda správní rady Brian Moynihan.

lsk pmh jd

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK