Koruna dnes díky zájmu investorů dál posilovala k euru

16.10.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. října (ČTK) - Česká měna dnes pokračovala v posilování k euru, podpořil ji zájem investorů. Zpevnila o šest haléřů na 25,73 Kč/EUR. Vůči dolaru koruna získala sedm haléřů a kolem 17:00 se obchodovala na 23,30 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online a vyjádření analytiků.

Česká měna je v očích investorů atraktivnější díky nárůstu tuzemských sazeb na peněžním trhu, uvedl ekonom Komerční banky František Táborský. \"Výsledkem je její posílení na nejsilnější hodnoty za poslední dva týdny,\" doplnil.

Táborský upozornil, že koruna zpevňovala, ačkoli pomalejší růst výrobních cen mluví ve prospěch stability sazeb a slabší koruny. Český statistický úřad dnes oznámil, že ceny průmyslových výrobců v Česku v září zpomalily meziroční růst na 1,9 procenta ze srpnových 2,1 procenta.

Spekulanti hledají u koruny jistotu, podotkl hlavní ekonom Next Finance Vladimír Pikora. \"Koruně nahrálo vyjádření českého centrálního bankéře (Vojtěcha Bendy), že by opět hlasoval pro zvýšení úrokových sazeb. To chtějí trhy slyšet,\" dodal.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,79 25,73 Kč/USD 23,37 23,30

Zdroj: Patria Online

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK