Banka Morgan Stanley mírně zvýšila čistý zisk na 2,17 mld dolarů

17.10.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. října (ČTK) - Čistý zisk americké banky Morgan Stanley se ve třetím čtvrtletí meziročně mírně zvýšil na 2,17 z 2,11 miliardy dolarů. Hospodářské výsledky, k nimž přispěly vyšší příjmy z obchodování s dluhopisy a poradenské poplatky, předčily očekávání analytiků, napsala agentura Reuters.

Zisk na akcii se meziročně zvýšil na 1,27 z 1,17 dolaru. Mírně vzrostly i čisté tržby, a to na na deset z 9,9 miliardy dolarů. Analytici odhadovali v anketě společnosti Refinitiv zisk na akcii 1,11 dolaru a čisté tržby 9,6 miliardy dolarů.

\"Navzdory obvyklému zpomalení v letním období a nestabilním trhům jsme dosáhli silného čtvrtletního zisku,\" konstatoval předseda správní rady a generální ředitel podniku James Gorman. Dodal, že si vzhledem k pokračujícím obchodním jednáním Číny a USA i nízkým úrokovým sazbám zachovává ostražitost.

Čtvrtletní hospodářské výsledky velkých amerických bank veskrze překonaly utlumená očekávání, která plynula z obchodního napětí a obav ze zpomalení ekonomiky. Měnový výbor americké centrální banky (Fed) letos už dvakrát snížil úrokovou sazbu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK