Prodejce džusů Relax loni znovu zvýšil zisk i tržby

20.10.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. října (ČTK) - Zisk prodejce nealko nápojů Maxpex Czech loni meziročně vzrostl o 36 procent na 90,7 milionu korun. Tržby za prodej zboží firmě vzrostly o 13,7 procenta na 1,29 miliardy korun, uvedla firma ve výroční zprávě umístěné ve Sbírce listin. Zisk roste společnosti již několik let za sebou, předloni šlo o 61 procent, o rok dříve o 40procentní zvýšení, v roce 2015 o 80 procent. Firmu Maspex, která prodává mimo jiné džusy Relax, vlastní polská společnost Maspex Wadowice Group.

Firma uvádí, že atakuje 30procentní podílem na trhu ovocných nápojů, nektarů a 100procentních džusů. \"Náš podíl je více než třikrát vyšší než market share následujícího konkurenta,\" dodává společnost ve zprávě. Loňský rok hodnotí jako \"úspěšný, velmi dobrý, přínosný\". Kromě značky Relax prodává značky Figo, tonik Original River, Caprio, Márka a další. Distribuuje instantní produkty pod značkami Coffeeta, což jsou smetany do kávy, nebo La Festa (káva 3v1). Loni firma zaměstnávala 54 lidí, meziročně o sedm více.

Polská společnost v ČR ovládá ještě Fonteu sídlící ve Veselí nad Lužnicí. Ta vyrábí nápoje značek Olé, Gordon, ale také pramenité vody AquaBella. Loni firmě meziročně klesl zisk o 77 procent na zhruba 4,5 milionu korun. Tržby jí klesly meziročně o 17 procent na 429,7 milionu korun. \"Díky získání nových kontraktů v roce 2019 očekáváme růst objemu prodeje, tržeb i zisku,\" uvádí výroční zpráva firmy Fontea.

Konkurenční Coca-Cola HBC Česko a Slovensko byla loni v zisku 61,6 milionu korun, tržby za prodej zboží jí pak překročily čtyři miliardy korun, společnost zaměstnávala 966 lidí. Dalšímu z konkurentů skupina Kofola loni měla tržby 7,12 miliardy a provozní zisk 443,7 milionu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK