Náměstkyní MPO pro evropské záležitosti bude Martina Tauberová

24.10.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. října (ČTK) - Náměstkyní ministra průmyslu a obchodu pro evropské záležitosti bude od listopadu dosavadní poradkyně náměstka Martina Tauberová. Současný náměstek Vladimír Bärtl odchází do diplomacie. Tauberová to oznámila na dnešním diskusním setkání na téma 30 let svobody aneb jak zahraniční společnosti pomáhají a mění českou ekonomiku, kde nahradila pracovně zaneprázdněného ministra Karla Havlíčka (za ANO).

\"S Vladimírem Bärtlem si předávám pomyslný štafetový kolík, protože sama jsem po 18 letech v srpnu opustila diplomatickou službu a od září jsem na ministerstvu průmyslu a obchodu. Po obsahové stránce se budu mít příležitost se dál věnovat mé oblíbené ekonomické diplomacii,\" uvedla dnes Tauberová. Podle informací Ekonomického deníku Bärtl bude velvyslancem v Lichtenštejnsku.

Před nástupem na ministerstvo průmyslu a obchodu pracovala Tauberová téměř dvě desetiletí na různých pozicích na ministerstvu zahraničních věcí. Zpracovávala například agendu transatlantické a bezpečnostní politiky, západního Balkánu a východní Evropy.

V letech 2002 až 2006 působila jako politický rada na českém velvyslanectví v USA. Posledních pět let zastávala funkci vedoucí ekonomického a obchodního oddělení na českém velvyslanectví v Rakousku.

Budoucí náměstkyně hovoří anglicky, německy, francouzsky a rusky. Je vdaná a má dva syny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK