Koruna dnes posílila k euru, stagnovala vůči dolaru

25.10.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. října (ČTK) - Koruna v závěru týdne posílala vůči euru o čtyři haléře, kolem 17:00 se podle Patria Online obchodovala za 25,55 Kč/EUR. K dolaru česká měna stagnovala na 23,05 Kč/USD. Analytici upozornili na vyjádření člena bankovní rady ČNB Tomáš Holuba pro agenturu Bloomberg, který řekl, že na jednání rady 7. listopadu bude na stole debata o zvýšení úrokových sazeb.

Holub zatím není rozhodnutý, jak bude hlasovat. Klíčová podle něj bude nová prognóza z dílny ČNB a hodnocení rizik externího vývoje. Viceguvernér ČNB Marek Mora ve středu naopak prohlásil, že pravděpodobnost, že bude příští měsíc hlasovat pro zvýšení úrokových sazeb, oproti září klesla.

Ředitelka společnosti Next Finance Markéta Šichtařová pro zvýšení sazeb nevidí důvod. \"Když vezmeme v úvahu, jak prudce česká ekonomika aktuálně brzdí, bylo by pro ni zdražení úvěrů ránou mezi oči z milosti. Taktéž nijak nepodezírám Tomáše Holuba, že by to s ekonomikou myslel špatně. Zas a znovu se mi ale potvrzuje, jak jsou centrální bankéři doslova v celé Evropě odříznutí od reality,\" uvedla.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,59 25,55 Kč/USD 23,05 23,05

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK