LVMH prý jedná o koupi amerického klenotnictví Tiffany

26.10.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž/New York 26. října (ČTK) - Francouzská luxusní skupina LVMH jedná o možném převzetí amerického luxusního klenotnictví Tiffany. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. LVMH by tímto krokem chtěla expandovat na klenotnickém trhu ve Spojených státech. Podle zdrojů však zatím není jisté, že bude dosaženo dohody.

Tržní hodnota společnosti Tiffany se nyní pohybuje kolem 12 miliard dolarů (277 miliard Kč), zatímco tržní hodnota LVMH dosahuje zhruba 215 miliard dolarů (pět bilionů Kč), upozorňuje agentura Bloomberg.

LVMH je největší luxusní skupinou na světě a vlastní desítky různých značek. Patří mezi ně například módní značky Fendi, Givenchy a Louis Vuitton, šampaňské Dom Pérignon, šperky a hodinky Bvlgari a Hublot či řetězec parfumérií Sephora.

Společnost Tiffany vznikla v roce 1837, kdy otevřela svůj první obchod na Manhattanu. Kromě drahých šperků prodává také parfémy, hodinky nebo sluneční brýle balené do ikonických tyrkysově modrých krabiček. Klenoty od Tiffany se proslavily v řadě filmů. K těm nejznámějším patří Snídaně u Tiffanyho s Audrey Hepburnovou.

pmh

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK