Čtvrtletní zisk největší evropské banky HSBC klesl téměř o pětinu

28.10.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 28. října (ČTK) - Hrubý zisk britské bankovní společnosti HSBC ve třetím čtvrtletí meziročně klesl o 18 procent na 4,8 miliardy dolarů (zhruba 111 miliard Kč). Oznámila to dnes firma, která je podle objemu aktiv největší evropskou bankou.

Zisk zaostal za očekáváním analytiků, kteří jej odhadovali na 5,3 miliardy dolarů. Banka navíc uvedla, že vyhlídky pro růst příjmů jsou slabší, než se původně předpokládalo.

Aktivity HSBC nyní komplikuje obchodní válka mezi Spojenými státy a Čínou, přetrvávající nejistota kolem odchodu Británie z Evropské unie, uvolňování měnové politiky i nepokoje v Hongkongu, napsala agentura Reuters.

\"Části našich aktivit, zejména v Asii, si ve třetím čtvrtletí vedly v obtížném prostředí dobře,\" uvedl prozatímní generální ředitel Noel Quinn. \"V některých částech jsou však výsledky nepřijatelné,\" dodal.

Quinn signalizoval, že firma přikročí k výraznějším změnám u aktivit v Evropě a USA. \"Naše předchozí plány již nejsou dostatečné ke zlepšení výkonu těchto aktivit,\" uvedl.

pmh ank

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK