Deutsche Bank ve čtvrtletí kvůli restrukturalizaci ve ztrátě

30.10.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 30. října (ČTK) - Největší německá banka Deutsche Bank hospodařila ve třetím čtvrtletí se ztrátou 832 milionů eur (21,2 miliardy Kč) ve srovnání se ziskem 229 milionů eur ve stejném období loni. Banka vykázala ztrátu již druhé čtvrtletí za sebou kvůli mimořádným nákladům na restrukturalizaci, uvádí se v dnešním prohlášení.

Ve druhém čtvrtletí ztráta činila 3,15 miliardy eur. Deutsche Bank již v červenci varovala, že vykáže ztrátu i za celý fiskální rok kvůli restrukturalizaci, která počítá do roku 2022 se zrušení 18.000 pracovních míst a nákladům 7,4 miliardy eur.

Výnosy banky se snížily o 15 procent na 5,3 miliardy eur a zaostaly i za odhady analytiků, kteří čekali výnosy 5,6 miliardy eur. Banka připisuje pokles rozhodnutí opustit obchodování s akciemi. Výnosy divize obchodů s dluhopisy klesly o 13 procent. Deutsche Bank tak zaostala za americkými konkurenty, kteří v průměru vykázaly růst výnosů v divizi obchodů s dluhopisy a měnami o 11 procent.

Banka v posledních letech čelila řadě ztrát a skandálů, které jí přiměly k jedné z největších restrukturalizací investiční banky od finanční krize. Generální ředitel Christian Sewing ale poznamenal, že čtyři hlavní divize vykázaly zisk před zdaněním, což je povzbudivé.

Deutsche Bank byla založená v roce 1870 a je považována za jednu z nejdůležitějších bank pro globální finanční systém, spolu s JPMorgan Chase, Bank of America a Citigroup, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK