Akcie na pražské burze v týdnu nepatrně posílily

01.11.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. listopadu (ČTK) - Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu nepatrně posílily, když index PX vzrostl o 0,05 procenta na 1062 bodů. Vyplývá to z výsledků burzy. V týdnu se nejlépe vedlo akciím výrobce antivirových programů Avast, naopak nejvíce oslabily akcie mediální skupiny CME. Předcházející týden české akcie stouply o 1,8 procenta.

\"Investoři sledovali středeční zasedání americké centrální banky Fed, další vývoj v obchodním sporu USA s Čínou a výsledkovou sezonu. Ta přinesla zajímavé výsledky, mimo jiné předvedla dobrá čísla například společnost Apple. Uspokojivý Fed a solidní průběh výsledkové sezony pomohl americkým indexům atakovat nová historická maxima,\" uvedl analytik J&T Banky Milan Vaníček. Například širší americký index S&P 500 si připsal 1,3 procenta.

Na pražské burze v uplynulém týdnu nejvíce vzrostla hodnota akcií výrobce antivirových programů Avast, které posílily o 1,6 procenta na 125 korun. Naopak nejvíce oslabily akcie mediální CME, o 5,4 procenta na 101,60 Kč. \"PPF oznámila transakci, ve které dojde k akvizici CME za zhruba 105 korun na akcii. Trh sice o akvizici spekuloval, ale cenová představa byla na vyšší úrovni,\" doplnil Vaníček.

Příští týden bude podle něj na významnější události relativně chudý. Investoři budou nadále sledovat výsledkovou sezonu, ale například v USA už většina významnějších firem výsledky zveřejnila. Na domácím trhu zveřejní ve středu výsledky Komerční Banka a Moneta.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK