Čtvrtletní zisk nizozemského majitele Alberta překonal očekávání

06.11.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Amsterodam 6. listopadu (ČTK) - Nizozemská maloobchodní společnost Ahold Delhaize ve třetím čtvrtletí meziročně zvýšila provozní zisk o téměř čtyři procenta na 724 milionů eur (18,5 miliardy Kč), a to za přispění dobrých výsledků svých aktivit ve Spojených státech. Oznámila to dnes firma.

Ve své výsledkové zprávě poukázala rovněž na dobré výkony v České republice, kde provozuje supermarkety a hypermarkety Albert. Zisk překonal očekávání analytiků, kteří jej odhadovali na 703 milionů eur.

Tržby společnosti se ve třetím čtvrtletí meziročně zvýšily o 5,8 procenta na 16,7 miliardy eur. Ve střední a jihovýchodní Evropě vzrostly o 6,1 procenta na 1,56 miliardy eur. \"Ve střední a jihovýchodní Evropě jsme zaznamenali silné výkony, zejména v České republice a Rumunsku,\" uvedl šéf podniku Frans Muller.

Ahold vstoupil na český trh v roce 1990. V současnosti provozuje po celé republice pod značkou Albert více než 300 hypermarketů a supermarketů. Albert zaměstnává zhruba 17.000 lidí a patří k největším soukromým zaměstnavatelům v ČR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK