Americké akcie uzavřely téměř beze změny, dolar mírně klesl

06.11.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 6. listopadu (ČTK) - Akcie ve Spojených státech dnes oslabovaly, nakonec ale obchodování uzavřely bez větších změn. Výraznější ztrátu měl index Nasdaq. Náladu na trhu určovala mimo jiné zpráva o možném odkladu podpisu obchodní dohody mezi USA a Čínou. Trh podpořily akcie řetězce lékáren CVS Health a zdravotní pojišťovny Humana. Na devizových trzích mírně oslabil dolar.

Dow Jonesův index uzavřel na takzvané červené nule, tedy se sotva měřitelnou ztrátou, na hodnotě 27.492,56 bodu. Širší index Standard & Poor\'s 500 ale o 0,07 procenta zpevnil a uzavřel na 3076,78 bodu. Index Nasdaq Composite, v němž je mnoho firem z odvětví vyspělých technologií, klesl o 0,29 procenta na 8410,63 bodu.

Podpis obchodní dohody mezi Spojenými státy a Čínou se možná uskuteční až v prosinci, nikoliv do konce listopadu, jak se dosud předpokládalo, řekl agentuře Reuters nejmenovaný zástupce americké vlády. Obě strany stále domlouvají podmínky dohody a místo setkání.

Obchodní dohoda se vyjednává v několika fázích, tu první mají podepsat prezidenti USA a Číny Donald Trump a Si Ťin-pching. O požadavku Pekingu, aby Washington zrušil cla uvalená na čínské zboží v září, se dále jedná. Pokrok na cestě k prozatímní dohodě to ale patrně nenaruší, uvedl vládní zdroj.

V USA pokračuje výsledková sezona a hospodaření firem za třetí čtvrtletí je zatím poměrně příznivé. Většina firem z indexu S&P 500 zatím překonala očekávání analytiků.

Americký dolar vlivem zprávy o možném zpoždění obchodní dohody mezi Spojenými státy a Čínou oslabuje. Kolem 22:00 SEČ odepisoval méně než desetinu procenta na 97,94 bodu. Dolar k jenu ve stejnou dobu ztrácel 0,2 procenta na 108,96 JPY. Kurz eura k dolaru se příliš nezměnil a pohyboval se kolem 1,1068 USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK