Nezaměstnanost v hradeckém kraji v říjnu zůstala na 2,1 procenta

08.11.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 8. listopadu (ČTK) - Nezaměstnanost v Královéhradeckém kraji v říjnu dál stagnovala a čtvrtý měsíc po sobě činila 2,1 procenta. Loni v říjnu nezaměstnanost také činila 2,1 procenta. Počet lidí bez práce v říjnu proti září klesl o 119 na 8100. Nabídka volných míst se v říjnu snížila o 151 míst na 14.428 míst. Údaje o nezaměstnanosti dnes zveřejnil Úřad práce ČR.

Nezaměstnanost v říjnu mírně vzrostla pouze na Náchodsku, a to o desetinu procentního bodu na 2,6 procenta. Naopak na Královéhradecku, Jičínsku a Trutnovsku se snížila na 2,3, 1,6 a 2,2 procenta. Na Rychnovsku, kde trh práce zásadně ovlivňuje závod automobilky Škoda Auto v Kvasinách, nezaměstnanost stagnovala na 1,3 procenta. V republikovém srovnání mělo Rychnovsko druhou nejnižší nezaměstnanost po okrese Praha-východ. Okres Jičín měl dvanáctou nejnižší nezaměstnanost v zemi.

S výjimkou Trutnovska byla ve všech zbývajících čtyřech okresech více volných míst než nezaměstnaných. Největší nabídka práce ve vztahu k počtu nezaměstnaných byla na Rychnovsku, kde na 688 lidí bez práce připadalo 2721 volných míst. Nejvíce volných míst zaměstnavatelé ke konci října nabízeli na Hradecku, a to 4811. Bez práce bylo na Hradecku 2726 lidí.

ry dr

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK