Nezaměstnanost v Olomouckém kraji v říjnu klesla na 2,5 pct

08.11.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Olomouc 8. listopadu (ČTK) - Nezaměstnanost v Olomouckém kraji v říjnu po předchozí dvouměsíční stagnaci klesla ve srovnání se zářím o desetinu procentního bodu na 2,5 procenta. Bez práce na konci října bylo v kraji 10.981 lidí, zhruba o čtyři stovky méně než v září. Údaje dnes zveřejnil Úřad práce ČR.

Nezaměstnanost se v říjnu snížila na Prostějovsku o dvě desetiny procentního bodu na 1,7 procenta. Prostějovsko dlouhodobě vykazuje nejnižší nezaměstnanost v Olomouckém kraji. O dvě desetiny procentního bodu klesla nezaměstnanost také na Přerovsku, kde na konci října činila 2,9 procenta.

Šumpersko v říjnu zaznamenalo pokles nezaměstnanosti o desetinu procentního bodu na tři procenta. No Olomoucku nezaměstnanost stagnovala na zářijové hodnotě 2,3 procenta a na Jesenicku na 3,1 procenta, což je nejvyšší podíl nezaměstnaných v Olomouckém kraji.

Olomoucký kraj v říjnu ve srovnání s ostatními kraji vykázal pátou nejvyšší nezaměstnanost po Moravskoslezském kraji (4,1 procenta), Ústeckém kraji (3,7 procenta), Jihomoravském kraji (3,1 procenta) a Libereckém kraji (2,7 procenta).

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK