Akcie na pražské burze v týdnu posílily o 1,8 procenta

08.11.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. listopadu (ČTK) - Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu posílily, když index PX vzrostl o 1,6 procenta na 1078,3 bodu. Vyplývá to z výsledků burzy. V týdnu se nejlépe vedlo akciím bankovní skupiny Erste, naopak nejvíce oslabily akcie společnosti Tatry Mountain Resorts. Předcházející týden české akcie nepatrně stouply.

\"Akciové trhy na začátku listopadu pokračovaly většinu týdne v nevýrazném obchodování. Ve čtvrtek sentiment pozitivně podpořily nové spekulace o pokroku v jednání mezi USA a Čínou. Americké akciové indexy si připsaly růst kolem jednoho procenta, když se ve čtvrtek dostaly na nová maxima. Evropské akciové indexy zaznamenaly růsty kolem dvou procent,\" popsal vývoj na trzích analytik J&T Banky Petr Sklenář.

V týdnu nejvíce rostly akcie Erste bank, které přidaly 4,1 procenta na 855 Kč. Akcie těžily z dobrého sentimentu v sektoru, index evropských bank přidal v uplynulém týdnu přes pět procent. Naopak největší pokles týdne předvedly akcie TMR s poklesem o 4,2 procenta na 905 Kč, když druhý týden pokračoval pokles po uplynutí rozhodného dne pro akcionářské benefity.

Finanční trhy se příští týden obejdou bez zasedání centrálních bank, a tak budou podle nás investoři především sledovat jednání mezi USA a Čínou o obchodu. V Evropě bude pokračovat výsledková sezona. \"Celkově máme po růstu indexů v uplynulých dnech na příští týden neutrální výhled,\" uzavřel analytik.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK