Největší pohledávku za vydavatelstvím Mladá fronta odkoupila společnost Crane Constancy Investments SE

25.02.2020 | , Finance.cz
Tiskové zprávy


Praha 24. února 2020 – Největší pohledávku za vydavatelstvím Mladá fronta odkoupila od spořitelního družstva společnost Crane Constancy Investments SE. Ta chce vydavatelství pomoci k rychlé restrukturalizaci vedoucí k ukončení insolvenčního řízení a nadále s ním spolupracovat jako strategický partner.  

Společnost Mladá fronta a.s. se dostala do insolvence poté, co jí spořitelní družstvo Artesa v důsledku insolvenčního řízení zesplatnilo provozní kontokorent. Artesa tuto pohledávku koncem minulého týdne postoupila společnosti Crane Constancy Investments SE. Tu vlastní slovenští podnikatelé Michal Martinko a Braňo Prieložný, spoluzakladatel slovenského ISTROKAPITALU. „Jedná se o největší zajištěnou pohledávku za Mladou frontou, což nám garantuje silnou pozici v probíhajícím insolvenčním řízení a do budoucna významný vliv na fungování firmy. Nechceme připustit, aby vydavatelství s takovou tradicí a potenciálem insolvenční řízení zbytečně poškodilo,“ zdůvodnil transakci Michal Martinko.

„To, že největší pohledávku drží společnost Crane Constancy Investments, považuji pro naše vydavatelství za jednoznačně příznivou zprávu. Její vlastníky znám, právě s touto společností jsme v uplynulých týdnech jednali o možnosti kapitálového vstupu do Mladé fronty,“ dodává Jan Mašek. 


Více o vydavatelství Mladá fronta

Vydavatelství Mladá fronta je moderní vydavatelství s pětasedmdesátiletou tradicí. Vlajkovou lodí vydavatelství je týdeník Euro a portál Euro.cz. Spolu s týdeníkem Euro vychází také Top speciály, lifestylové magazíny Esence a Hipster. Divize Online provozuje také ekonomický web Finance.cz a dalších 12 specializovaných online titulů. Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 250 nových knižních titulů pro širokou veřejnost a odborníky ve zdravotnictví. Portfolio vydavatelství Mladá fronta doplňuje divize Tištěné tituly, kam patří především auto-moto a hobby magazíny, zdravotnické časopisy, pro nejmenší děti časopis Puntík, magazín Maminčin Puntík a časopis Tečka pro děti od šesti let. V divizi HUB se pravidelně realizují odborné i společenské akce a projekty.

Autor článku

Redakce


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Tiskové zprávy