Chcete pomoct nemocnici u svaté Anny?

02.04.2020 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně je jednou ze dvou nemocnic v České republice, které byly určeny pro pacienty s těžkým průběhem nemoci COVID-19. V minulých dnech se nemocnici ozvaly desítky firem, organizací a jednotlivců s nabídkou pomoci – ať už s šitím roušek, materiální anebo finanční podporou.

„Je úžasné, kolik lidí a firem chce pomoci, jsme za to opravdu rádi,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice u svaté Anny Vlastimil Vajdák a doplnil: „Chceme, aby veřejnost měla přehled v tom, na koho se obrátit, komu zavolat a podobně. Aby i pomoc měla nějaký řád a byla transparentní. Proto jsme spustili nový web, kde zájemci najdou všechny informace.“

Pomoc nemocnici u svaté Anny v Brně

Zdroj: Pixabay

Solidarita a dobrovolnictví

Na novém webu www.covid-fnusa.cz zájemci naleznou to, co nemocnice potřebuje nejvíce, konkrétní informace v případě materiální či finanční podpory a také aktuality.

Webové stránky dali během několika málo dní dohromady zaměstnanci Mezinárodního centra klinického výzkumu, které je součástí Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně. Své služby nabízejí i jako dobrovolníci – stejně tak někteří zaměstnanci nemocnice, pracující v administrativě. Proto na speciálním webu vznikla i samostatná sekce „zaměstnanci.“

„Solidarita lidí je úžasná, chtějí se zapojit a pomáhat. Musím přiznat, že jsem nečekal, jak se někteří nezdravotničtí zaměstnanci pustí do organizování dobrovolnictví, šití roušek nebo třeba zrovna vytvoření webových stránek, které vznikly neuvěřitelně rychle. Všichni si zaslouží velké poděkování,“ dodal ředitel Vlastimil Vajdák.

 

Čtěte také:

Autor článku

Martin Ježek

Martin Ježek


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 5
Hlasováno: 2 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU