Kalkulačka od Reado vypočítá cenu nemovitosti rychle i podrobně

19.10.2020 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Jak snadno zjistit odhad ceny nemovitosti? Jde to online a zdarma? Co je k tomu potřeba znát? V jakých případech je potřebné znát odhad ceny nemovitosti?

Pokud potřebujete odhad ceny nemovitosti, máme pro vás jeden tip. Je jím kalkulačka od společnosti Reado, která se specializuje na prodej a nákup nemovitosti v rámci inovativních a kvalitních realitních služeb. Odhad ceny pak můžete získat rychle do pár minut. Využít lze také možnosti nechat byt nebo dům ocenit dopodrobna, na což si ale počkáte o něco déle. V obou případech se jedná o službu zdarma.

Kalkulačka odhad ceny nemovitosti online zdarma

Zdroj: Shutterstock

Jak funguje kalkulačka odhadu nemovitosti od Reado?

Nejprve zadáte adresu nemovitosti včetně čísla popisného a evidenčního a vyberete, zda si přejete rychlý odhad ceny do pár minut anebo podrobné ocenění. Na další stránce budete uvádět vlastnosti nemovitosti, a to např. kolik má pokojů, jakou má výměru, jak je stará anebo také, zda je v soukromém anebo družstevním vlastnictví a jestli se v bytovém domě nachází výtah. Ještě další výčet vlastností a parametrů vás bude čekat na dalším listu, kde budete udávat, zda k domu nebo bytu patří balkón, terasa, sklep, komora apod.

Dodat budete muset také to, zda se jedná o nemovitost po rekonstrukci. Následně už budete muset poskytnout jen své kontaktní údaje, a to email a mobil.

Pokud v kalkulačce vyberete přesné ocenění, budete ze začátku postupovat obdobně. Nicméně bude nutné doplnit ještě další informace, a to třeba kolik má nemovitost koupelen, WC, průchozích místností a na jakou světovou stranu je orientován obývací pokoj. Aplikaci bude zajímat, zda se ve vybavení nachází nějaké nadstandardní technické anebo designové prvky anebo jaké jsou možnosti parkování, zásobování teplem a co všechno se rekonstruovalo.

Čtěte také: K čemu slouží advokátní úschovy při prodeji nemovitosti?

Proč je potřeba znát odhad ceny nemovitosti?

Odhad ceny využijete zejména tehdy, pokud se rozhodnete nemovitost prodat. Zajímat vás může i tehdy, pokud jste kupující a uvažujete, jestli si náhodou prodávající cenu až příliš nenadsadil.

Dalšími případy, kdy je odhad potřeba, je dědické řízení, rozvod, zájem o hypotéku anebo finanční vyrovnání v rodině.

Čtěte také: Kdy se z prodeje nemovitosti platí daň z příjmů?

Autor článku

Redakce

Redakce  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 2
Hlasováno: 11 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ