Do Česka přichází investiční aplikace Freedom24

21.06.2021 | , Freedom24.com
Komerční sdělení


Investiční platforma a aplikace Freedom24 pro obchodování cenných papírů vstoupila na český trh. Aplikace patří mezinárodní investiční skupině Freedom Finance Europe a jejím prostřednictvím mohou klienti obchodovat nejen s akciemi a ETF, ale nově se mohou zapojit i do tzv. počátečních veřejných nabídek IPO, které byly doposud výsadou velkých investorů.


To, čím se platforma odlišuje od jiných aplikací, je její specializace na počáteční veřejné nabídky (IPO). To uživatelům umožňuje přístup k často výrazně nižší ceně akcií ještě před vstupem společností na burzu. Freedom Finance je jediný evropský broker který je sám zalistovaný na největší technologické burze NASDAQ. 

IPO konečně i pro menší investory

IPO nebo také počáteční veřejná nabídka je přednostní nákup cenných papírů při vstupu společností na burzu. Přitažlivý je pro investory takzvaný IPO efekt. Často se stává, že jsou nabídky primárních akcií podhodnocené a při vstupu na burzu dochází k prudkému růstu cen akcií o desítky nebo i o stovky procent. Průměrný výnos z IPO obchodovaných přes Freedom24 činil po konci lock up období k 4 červnu 2021 70 %. Mezi výrazné prvotní nabídky poslední doby patří společnosti jako Airbnb (189% nárůst) nebo Unity Software (203 %). Zatímco dříve měli k IPO přístup pouze největší investoři s několika milióny dolarů, Freedom24 snížilo hranici pro účast na 2 000 dolarů.

Robinhood IPO

Aktuálně mají čeští uživatelé možnost přihlásit se k významnému IPO investiční aplikace Robinhood. Investiční platforma ze Spojených států s 13 miliony uživatelů očekává dle časopisu Forbes letošní tržby ve výši 700 milionů dolarů. To představuje meziroční nárust o 250 %. Robinhood podalo v březnu 2021 žádost o soukromé IPO, přičemž její odhadovaná hodnota by se mohla vyšplhat až na 40 miliard dolarů.

Jak začít?

K platformě Freedom24 mají uživatelé přístup přes webové rozhraní či bezplatnou mobilní aplikaci. Registrace trvá 15 minut a klient může začít obchodovat hned po online ověření.

APP STORE: https://apps.apple.com/app/id1498916771 

OBCHOD PLAY: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tradernet.freedom24app 

Nový hráč na trhu

Freedom Finance Europe Ltd, aktivní člen Asociace finančních trhů v Evropě (AFME), je evropskou dceřinou společností Freedom Holding Corp. Prostřednictvím obchodní platformy Freedom24.com nabízí Freedom Finance přímý přístup k transakcím největších burz cenných papírů na americkém, evropském, ruském a asijském trhu. Kromě investic do akcií nabízí Freedom24 také přístup k IPO s vysokým růstovým potenciálem a úspěšně slouží investorům v 35 zemích. Více informací najdete na: https://cs.freedom24.com/.

Autor článku

Komerční sdělení