Mzdové účetní čeká řada podstatných změn v roce 2022

29.09.2021 | , Internet Info
Komerční sdělení


Připravte se na zásadní změny s naším online školením. Podíváme se na problematiku zdravotního, sociálního a nemocenského pojištění a další důležitá témata. 

Online školení Změny ve mzdové účtárně, které proběhne 13. října je určeno mzdovým účetním, personalistům a ostatním zaměstnancům, kteří chtějí získat ucelený přehled o změnách ve mzdové účtárně v roce 2022. Obsah školení bude odpovídat aktuální situaci v připravované legislativě ke dni školení.

 
Okruhy online školení


Změny v pracovněprávní oblasti – minimální mzda a nejnižší úroveň zaručené mzdy.
Změny v zákoně o státní sociální podpoře – očekávané náklady na bydlení, vztah k nezabavitelným částkám při provádění srážek ze mzdy, nové parametrické změny.
Změny ve zdravotním pojištění – parametrické změny, OSVČ a minimální výše pojistného na zdravotní pojištění, osoba bez zdanitelných příjmů.
Změny v nemocenském pojištění – rozhodný příjem pro vznik účasti na nemocenském pojištění – 3 000 Kč, nové redukční hranice, další změny v této oblasti.
Náhrada mzdy za dobu prvních 14 dnů pracovní neschopnosti – nové redukční hranice pro průměrný výdělek, skutečný harmonogram směn a fiktivní harmonogram směn, nadstandardní poskytování náhrady mzdy, odvod pojistného a daní, právo kontroly dodržování léčebného režimu zaměstnavatelem a sankce.
Změny v pojistném na sociální zabezpečení – průměrná mzda pro účely důchodového pojištění, maximální vyměřovací základ, minimální záloha na pojistné u OSVČ, výše čistého příjmu u OSVČ, vedlejší zakládající účast na sociálním zabezpečení.

Zákonné pojištění odpovědnosti zaměstnavatele za vznik pracovního úrazu a nemoci z povolání.
Změny v zákoně o daních z příjmů týkajících se závislé činnosti – daňové slevy pro rok 2022, další změny ve zdaňování příjmů ze závislé činnosti.
Změny týkající se práce mzdových účetních v oblasti srážek ze mzdy, zvýšení nezabavitelné částky, insolvenční zákon a povinnosti zaměstnavatelů, dohody o srážkách ze mzdy.
Další změny ve mzdové oblasti do data konání školení. 


Lektorka školení 


Tematikou účastníky provede zkušená lektorka mzdového účetnictví, specialistka personální agendy, autorka mnoha odborných článků a spoluautorka řady publikací v oblasti mzdového účetnictví Růžena Klímová.


Jak naše online školení probíhá?

 
Online školení proběhne přes aplikaci ZOOM. Připojení je velmi jednoduché, dva dny před školením vám zašleme návod na připojení a v den školení od nás dostanete přístupové údaje. Pokud byste měli s připojením jakýkoliv problém, samozřejmě vám jej pomůžeme vyřešit. Pro přihlášení stačí vyplnit registrační formulář. Cena školení činní 1 990 Kč bez DPH. 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení