Konec švarcsystému u kurýrů digitálních platforem? EU plánuje změnu

16.03.2023 | , Finance.cz
FIRMY


EU znepokojují kurýři digitálních platforem, kteří, ačkoliv plní znaky zaměstnaneckého úvazku, pracují na základě živnostenského oprávnění. Nová evropská směrnice by pomohla přeměnit tyto „falešné“ OSVČ na zaměstnance.

Wolt, Bolt, Uber, Rohlík a další digitální platformy využívají kurýry ke zprostředkování svých služeb. Hlavním požadavkem je to, aby dané osoby vlastnily živnostenské oprávnění a pracovaly tzv. „na sebe“. Přičemž jde často o jedinou činnost, kterou daný kurýr na živnost vykonává, a jeho „obchodní spolupráce“ se tak i v souvislosti s dalšími znaky nese ve znacích zaměstnaneckého poměru.

Digitální platformy a švarcsystém

Zdroj: Depositphotos

Švarcsystém je hojně rozšířený mezi českými firmami a stát je na jeho kontrolu krátký. Tento systém „zaměstnávání“ pracovníků pomáhá firmám ušetřit ročně statisíce na odvodech a administrativě. A i přesto, že je nezákonný, jej stát dál tiše toleruje.

V nynější době využívá zprostředkované práce od těchto platforem více než 28 milionů lidí v EU, přičemž se očekává jejich další nárůst. Z toho počtu je minimálně 5,5 milionu pracovníků chybně označeno za OSVČ, jak vyplývá z webových stránek Evropské unie.

„Vzhledem k tomu, že digitální pracovní platformy vytvářejí stále více pracovních míst, musíme zajistit důstojné pracovní podmínky pro všechny, kdo mají z této práce příjem. Náš návrh směrnice pomůže falešným samostatně výdělečně činným osobám pracujícím pro platformy správně určit svůj zaměstnanecký status a požívat všech sociálních práv, která z toho vyplývají. Skutečné osoby samostatně výdělečně činné na platformách budou chráněny prostřednictvím větší právní jistoty, pokud jde o jejich status, a budou existovat nové záruky proti nástrahám algoritmického řízení. Jedná se o důležitý krok směrem k sociálnější digitální ekonomice,“ uvedla výkonná místopředsedkyně Evropské komise Margrethe Vestagerová.

Digitální platformy stanovují kurýrům jasně danou odměnu, často vyžadují stejné firemní oblečení a zároveň sledují také pohyb kurýrů. Takové podmínky rozhodně nereflektují obchodní spolupráci.

Osoby samostatně výdělečně činné, které pro tyto platformy pracují, tak přicházejí o zaměstnanecké nároky a ochranu, jako je tomu u klasických zaměstnanců.

Tip: Kdy budou Velikonoce v roce 2023? Budou zavřené obchody?

Digitální platformy s návrhem nesouhlasí

Ačkoliv online platformy argumentují tím, že jejich obchodní partneři mají jako OSVČ vysokou míru flexibility, výše zmíněné znaky spojené s kontrolou kurýrů se obchodní spolupráci vymyká. Podle uvedených platforem ani samotné OSVČ nemají zájem jít do klasického zaměstnaneckého poměru, kterým by přišly o výhody flexibilní činnosti. Vysokou míru flexibility může rovněž vykazovat ale i zaměstnanecký poměr.

V případě platnosti nové směrnice, která by výrazně zasáhla do fungování celého konceptu služeb, se řada těchto platforem bojí o svou budoucí existenci.

Nová evropská směrnice by pomohla zvýšit ochranu těchto pracovníků a umožnila jim stát se zaměstnanci. S tím souvisí také právo na dovolenou, minimální mzdu nebo třeba nemocenskou. Pokud by chtěly OSVČ i nadále vykonávat podnikatelskou činnost, budou muset digitální platformy prokázat, že jde skutečně o obchodní vztah, a nikoliv úvazek, který nese známky zaměstnaneckého poměru.

Současný stav nové směrnice upravující digitální platformy

Poprvé se evropská směrnice objevila v prosinci roku 2021 pod názvem Směrnice ke zlepšení pracovních podmínek v platformové práci. Evropskou směrnici schválil 2. února 2023 Evropský parlament. Na její konečné verzi se ještě musí dohodnout členské země EU s Parlamentem a Komisí v tzv. trialogu.

Následně budou mít členské státy EU ještě minimálně 2 roky na to, aby nová pravidla zavedly do svého legislativního systému.


Čtěte také:

Jak spolupracovat s OSVČ, aby se nejednalo o švarcsystém?

Kdy se poskytuje v zaměstnání neplacené volno?

 

Autor článku

Veronika Němcová

Veronika Němcová

Redaktorka Finance.cz


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 3
Hlasováno: 2 krát

Články ze sekce: FIRMY