Penzijní fond České pojišťovny eviduje rekordních 850 tisíc klientů

25.11.2005 | , PFČP
Tiskové zprávy


Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) přivítal na konci října klienta s pořadovým číslem 850 000. PFČP tak stále potvrzuje pozici největšího poskytovatele penzijního připojištění v České republice a zároveň nejrychleji rostoucího penzijního fondu.  Od začátku roku vzrostl počet klientů PFČP o více než 83 tisíc.

Všechny dosavadní výsledky ukazují, že letošní rok je v zájmu o penzijní připojištění u PFČP rekordní. „Do konce října jsme zaregistrovali na 137 tisíc nových smluv. Hlavními tahouny růstu jsou neřešený problém důchodové reformy, vzrůstající zájem ze strany zaměstnavatelů a silná distribuční kapacita jak interní sítě agentů, tak externích obchodních partnerů,“ říká Pavel Němec, výkonný ředitel pro obchod a marketing. 
Vysoký počet klientů pozitivně ovlivňuje tempo růstu objemu aktiv PFČP. Aktiva na konci třetího čtvrtletí meziročně vzrostla o 5,5 miliardy Kč (+ 28 %) a dosahovala 25,4 miliardy korun. Dohromady v tomto roce vložili klienti do PFČP již přes 4,5 miliardy korun.
Letošní vysoká poptávka po penzijním připojištění dosud přivedla do penzijních fondů více než čtvrt milionu nových klientů. Celkový počet účastníků systému dobrovolného penzijního připojištění je 3,2 milionu obyvatel České republiky. „Podle našich interních analýz bude v penzijních fondech pravděpodobně spořit až 3,8 milionu lidí. To je potenciál, který je pro PFČP mimořádně zajímavý a dává reálný předpoklad pro dosažení hranice jednoho milionu klientů,“ doplňuje Pavel Němec.

 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy