Úvěr autoCREDIT GE Money Auto si oblíbili spotřebitelé i firmy

25.11.2005 | , GE Money Auto
Tiskové zprávy


Společnost GE Money Auto, jednička na českém trhu financování ojetých automobilů, uvedla na trh v dubnu loňského roku úvěr autoCREDIT jako reakci na změnu zákona o DPH, která znevýhodnila finanční leasing.

Úvěr autoCREDIT je hojně využíván firmami i spotřebiteli – GE Money Auto financovala jeho prostřednictvím v prvních deseti měsících letošního roku celkem 28 913 automobilů v souhrnné pořizovací hodnotě 4,707 miliardy korun.

Od 1. ledna do 31. října letošního roku financovala společnost GE Money Auto prostřednictvím úvěru autoCREDIT celkem 28 913 automobilů, což je o 66 % více, než ve stejném období loňského roku. Celková pořizovací hodnota takto financovaných vozů přitom meziročně stoupla ještě výrazněji – o 79 % na 4,770 miliardy korun.

„Naším cílem je poskytovat flexibilní, snadné, rychlé a dostupné produkty, proto jsme v loňském roce uvedli na trh úvěr autoCREDIT určený na nákup automobilu, který nebyl znevýhodněn změnami v zákoně o DPH. Masivní růst zájmu o tento úvěr nejen mezi spotřebiteli, ale i mezi firmami, nás utvrzuje v tom, že jdeme správnou cestou, “ řekl Petr Šaštinský, předseda představenstva a generální ředitel GE Money Auto. 

O zájmu o úvěr autoCREDIT mezi firmami svědčí fakt, že se společnost GE Money Auto umístila na prvním místě žebříčku České leasingové a finanční asociace podle objemu majetku financovaného prostřednictvím splátkového prodeje a dalších způsobů financování. Během prvních tří čtvrtletí letošního roku financovala společnost GE Money Auto prostřednictvím úvěru autoCREDIT firmám automobily v souhrnné hodnotě 692 miliónů korun, což je o 144 % více než v loňském roce.

„K zájmu o autoCREDIT přispívá i celá řada doplňkových produktů, které motoristům nabízíme. Například se jedná o slevovou kartu Benzin Plus opravňující k čerpání pohonných hmot se slevou 2,2 % u čerpacích stanic Benzina na celém území České republiky, kterou nabízíme každému klientovi, nebo v srpnu uvedené pojištění autoPROTECT, které zajišťuje krytí rozdílu mezi pořizovací cenou vozidla a časovou cenou, již stanovuje pojišťovna v okamžiku pojistné události,“ dodal Petr Šaštinský.

 

 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy