Největší počet fondů investičního životního pojištění

28.11.2005 | , AEGON
Tiskové zprávy


AEGON Pojišťovna rozšiřuje počet fondů investičního životního pojištění, prostřednictvím kterých mohou klienti zhodnocovat vkládané finanční prostředky. Od dnešního dne jich bude nabízet celkem devět, čímž se stane pojišťovnou s nejbohatší nabídkou fondů investičního životního pojištění na českém trhu.

Fondy založené na podílových fondech čtyř významných správcovských společností budou zahrnovat všechny investiční profily od nejkonzervativnějších po nejvýnosnější, avšak více rizikové. Konkurence dosud nabízela nejvýše osm fondů. Ty však byly omezeny správou jediné správcovské společnosti patřící do její finační skupiny, což bylo v České republice v rámci životního pojištění až dosud standardem.

„Na trhu neexistuje žádná finanční skupina ani správcovská společnost, která by dokázala být nejlepší, nejvýkonnější a nejúspěšnější ve všech profilech fondů investičního životního pojištění,“ řekl Boris Čuchran, předseda představenstva a generální ředitel AEGON Pojišťovny. „Proto jsme pro naše zákazníky důkladně zmapovali trh otevřených podílových fondů a na jejich základě vybrali pro každý investiční profil ty nejlepší  fondy od renomovaných správců. Specifikem našeho přístupu je, že u AEGONu mohou klienti prostřednictvím pojištění investovat do otevřených podílových fondů externích správců nepatřících do naší finační skupiny – náš pohled tedy preferuje zájem klienta před zájmem koncentrace finančních prostředků uvnitř skupiny, což je pro klienta výhodnější,“ dodal Čuchran.

Devět fondů investičního životního pojištění AEGON Pojišťovny je založeno na otevřených podílových fondech čtyř správcovských společností: IKS KB patřící do skupiny Société Genérale, BNP Paribas, ABN AMRO Investment Funds SA Luxemburg a ISČS patřící do skupiny Die Erste. Pro každý fond pojišťovna zveřejní, do jakých aktiv kterého správce budou prostředky do něj vložené investovány. Každý klient si tak bude moci vybrat správce, kterému nejvíce důvěřuje, a typ fondu, který nejvíce odpovídá jeho postoji k riziku. Jeho míru bude pojišťovna vyjadřovat na pětibodové stupnici. Vyberou si tedy jak konzervativní klienti požadující nízkou míru rizika, tak ti, kteří jsou pro nadstandardní výnosy ochotní nést riziko vyšší.
 
Fondů budou moci využívat noví i stávající klienti investičního životního pojištění AEGON Global a dětského investičního životního pojištění AEGON Juventus Global. Zákazníci budou mít možnost vložené finanční prostředky jednoduše převádět mezi jednotlivými fondy, stejně tak budou moci měnit alokační poměr pro nově placené pojistné. První změna v pojistném roce bude pro klienty zdarma. Denně aktualizovanou výkonnost fondů investičního životního pojištění bude AEGON Pojišťovna zveřejňovat na svém webu, a to pro libovolně nastavitelné období.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy