České dráhy nasazují dvě soupravy pendolino do plného provozu

29.11.2005 | , České dráhy
Tiskové zprávy


Dnes ráno v 6.00 hodin vyjela souprava rychlovlaku pendolino na pravidelném rychlíkovém spoji R 876 z Brna hlavního nádraží do Prahy. Další souprava rychlovlaku pendolino se pak navrátila zpět na děčínský rychlík R 772 s odjezdem v 10.26 hodin z Prahy Masarykova nádraží (vlaky do Děčína začnou jezdit ještě v průběhu tohoto týdně).

Oba tyto vlaky se zpátečními relacemi R 877 (Praha – Brno) a R 777 (Děčín – Praha) budou s výjimkou dnů, kdy některá z těchto souprav se bude účastnit některé z prezentačních akcí (nebo se bude účastnit jiných příprav na provoz od 11. 12.), provozovány až do posledních dnů platnosti stávajícího jízdního řádu (ta končí 10. 12.) právě soupravami pendolino. České dráhy tak chtějí umožnit co nejširší veřejnosti, aby měla možnost seznámit se a svézt se novým rychlovlakem. Doposud se vlak pendolino během prezentačních akcí po celé České republice těšil obrovskému zájmu veřejnosti.

Brněnský rychlík R 876 / R 877 zastaví kromě Brna a Prahy v následujících stanicích: Blansko, Skalice nad Svitavou, Letovice, Svitavy, Česká Třebová, Choceň, Pardubice hl. n. a Kolín.

Drážní úřad České republiky jako nezávislá oprávněná státní instituce vydal potřebná schválení pro provoz soupravy pendolino s cestujícími pod stejnosměrnou i střídavou trakcí. Nic již tedy nestojí v  cestě zahájení plného provozu s cestujícími od platnosti nového jízdního řádu, a to jak na trase Ostrava – Praha v kategorii SC Pendolino tak na trase Břeclav – Brno – Praha v kategoriích vlaků EuroCity a InterCity.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy