Výsledky ČSOB Leasing za 3 čtvrtletí 2005

02.12.2005 | , ČSOB Leasing
Tiskové zprávy


Společnost ČSOB Leasing, a.s., je s celkovým obratem 12 129 mil. Kč za 3 čtvrtletí 2005 opět na prvním místě leasingového trhu. Vyplývá to ze zprávy za období leden až září 2005, kterou zveřejnila Česká leasingová a finanční asociace.

Nejvyšší podíl na dosaženém celkovém obratu měl leasing s 11 476 mil. Kč, ale začíná se významně prosazovat i nedávno představený úvěr pro spotřebitele a podnikatele HitKredit, zatím s necelými 51 mil. Kč, avšak s  vysokým tempem růstu. Zbytek celkového obratu tvoří splátkový prodej s 601 mil. Kč.


Objem nově uzavřených obchodů vzrostl v meziročním srovnání o 1 734 mil. Kč, což představuje meziroční nárůst o 17 %. Vzrostl objem obchodů všech komodit, tj. osobních a užitkových vozů, nákladních vozů i strojů a zařízení.
Odstup ČSOB Leasing od hlavního konkurenta CAC Leasing je téměř 2 miliardy, od ŠkoFINu téměř 4 miliardy korun. Podíl společnosti ČSOB Leasing na trhu leasingu movitostí roste nepřetřžitě od počátku roku 2004 a nyní činí 16,3 % s meziročním růstem o 2,54 procentního bodu.

„Pozitivní skutečností je, že objem obchodů ČSOB Leasing trvale ve všech komoditách roste, a to rychleji než objem obchodů konkurence,“ komentovala dosažené obchodní výsledky obchodní ředitelka ČSOB Leasing Andrea Kupková. „Aktuální výsledky potvrzují dlouhodobě silnou pozici ČSOB Leasing v čele leasingového trhu,“ doplnila Andrea Kupková.

 


 
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy