Turistický region Severní Morava a Slezsko se prezentoval v Pobaltí

05.12.2005 | , Turistický region SM a S
Tiskové zprávy


Ve dnech 22. a 24. listopadu se Destinační management Moravsko Slezský o.p.s. zúčastnil dvou turistických workshopů v pobaltských republikách. Cílem workshopů, jež pořádala agentura Czechtourism v lotyšské Rize a litevském Vilniusu bylo informovat místní subjekty působící v cestovním ruchu o aktuální turistické nabídce České republiky.

Destinační management Moravsko-Slezský o.p.s. úspěšně prezentoval nabídku turistických možností a produktů v turistickém regionu Severní Moravy a Slezska. Obou workshopů se zúčastnilo přes 50 lotyšských a litevských subjektů, zejména cestovních kanceláří a agentur.

Workshopy byly zahájeny zástupci českých zastupitelských úřadů Litvy a Lotyšska, dále následovala obecná prezentace České republiky a prezentace turistického regionu Severní Moravy a Slezska, kterou za Destinační management Moravsko-Slezský o.p.s. přednesl Ing. Vladimír Vavrečka, CSc.

Dále následovala přímá kontraktační jednání, kde se místní subjekty mohly blíže seznámit s regionem. Destinační management představil také své partnery z regionu s jejich pestrou nabídkou a tím zajistil jejich prezentaci na místním trhu. Velký zájem místních subjektů byl převážně o aktivní dovolenou a lyžařské možnosti v horských oblastech Beskyd a Jeseníků a možnostech ubytovaní v celém turistickém regionu. Dále měly subjekty eminentní zájem o komplexní nabídku, tedy konkrétní produkty a  produktové balíčky.

Region Severní Morava a Slezsko je pro pobaltské republiky velice atraktivní a to převážně díky pestrým přírodním poměrům a jeho poloze. Hlavní předností turistického regionu Severní Moravy a Slezska je existence dvou významných pohoří a ideální poloha regionu z hlediska dopravní dostupnosti. Nejkratší trasa z Litvy a Lotyšska do České republiky vede právě přes náš turistický region, tak proč toho nevyužít.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy