Skvělý provozní výsledek za období 3. kvartálu

08.12.2005 | , Hartmann
Tiskové zprávy


Zaměřením se na klíčové produktové portfólio v oblasti medikálního prodeje se obrat koncernu HARTMANN k 30.9.2005 zlepšil.

„Naše cílené aktivity skupiny HARTMANN stabilizovaly obrat a vedly ke zlepšení provozního výsledku, a to i přes stagnující vývoj na trhu a tlak na ceny.“ uvedl Rinaldo Riguzzi, CEO skupiny HARTMANN.  
Dle očekávání, podíl klíčového produktového portfólia na celkovém obratu se dále zvýšil a dosáhl
79 %. To odpovídá  šesti procentnímu růstu ve srovnání s 31.prosincem 2004.
K 30.9.2005  dosáhla skupina HARTMANN celkového obratu 916 mil. EUR. Jasné zaměření na finanční zdraví společnosti vedlo k dvou procentnímu nárůstu.

Zlepšující se výsledky i přes cenový tlak
V porovnání s loňským rokem se konsolidovaný výsledek skupiny HARTMANN vyvíjel pozitivně.
Napětí způsobené vyššími cenami surovin a značně vyššími tlaky na ceny bylo více než kompenzováno důslednou kontrolou nákladů.
K 30.9.2005 zisk skupiny HARTMANN činil 31 mil EUR, což je o 21 mil EUR více než za stejné období minulého roku. Po očištění od jednorázových dopadů restrukturalizačních opatření dosáhl provozní výsledek skupiny HARTMANN 24 mil. EUR, znamenající nárůst o 14 mil.EUR. 

Počet zaměstnanců skupiny HARTMANN činil 9.194 k 30.9.2005. Z celkového počtu 62,2% zaměstnanců pracuje mimo mateřskou společnost sídlící v Německu. „Jsem rád, že hned po Německu jsme druhá největší společnost skupiny HARTMANN, která přispívá se svými 1640 zaměstnanci k dobrému výsledku skupiny HARTMANN.“ řekl Ľubomír Páleník, generální ředitel a předseda představenstva HARTMANN-RICO v České republice.   
V současnosti má skupina HARTMANN prodejní a výrobní organizace celkem v 34 zemích.   

Pohled do budoucna
S ohledem na dosažený obrat a výsledným údajům prvních devíti měsíců roku 2005  společnost stále směřuje k dalšímu rozvoji s optimismem.    

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy