Půjčky před Vánocemi významně rostou

08.12.2005 | , Citibank
Tiskové zprávy


Češi zřejmě stále více věří ve svojí lepší budoucnost a jsou ochotni se stále více zadlužovat. Dokládají to nejen celostátní údaje o růstu zadluženosti domácností, ale například i rostoucí počty osobních půjček. Citibank poskytla v říjnu a listopadu rekordní počet těchto úvěrů, když o 103 procent překonala průměrné měsíční počty poskytnutých půjček v první polovině roku.  

„Úspěchu v prodeji osobních půjček napomohlo mimo jiné i zrušení poplatku za vedení úvěrového účtu, ale také skutečnost, že Citibank je jednou z mála bank na českém trhu, která poskytuje osobní půjčky bez ručitele, a to až do výše 600 tisíc  korun. V každém případě je vidět, že i letos budou lidé ochotni část svých vánočních nákupů financovat z půjček,“ uvedl šéf retailové banky v rámci Citibank Bert Pijls.

Výjimečné byly i prodeje kreditních karet. Citibank v listopadu opět překonala rekord z předchozího měsíce října. V listopadu tak vzrostl počet poskytnutých karet oproti průměrům z prvních měsíců roku o pětinásobek!

„V posledních letech se opakuje zvyšování rekordů ve vánočních nákupech. Odpovídá to růstu mezd, ale také očekávání lidí, kteří věří v další růst svých příjmů, a proto jsou ochotni se zadlužovat. Zdá se, že letošní Vánoce mohou opět padat další rekordy,“ dodal k výsledkům produktový manažer osobních půjček Citibank, Radko Šindrbal.

Citibank zaznamenala v posledním roce v oblasti kreditních karet a osobních půjček nemalé úspěchy. Počet prodaných kreditních karet se v porovnání s loňským rokem ztrojnásobil a Citibank tak nyní zaujímá třetí místo na českém trhu co do počtu vydaných kreditních karet. V oblasti občanských půjček se v testu spotřebitelských úvěrů zveřejněném Mladou frontou Dnes a společností Fincentrum tento týden Citibank umístila na třetím místě. Hodnotily se především náklady spojené s vyřízením úvěru a ochota bank úvěr poskytnout. Skvělé umístění Citibank jednoznačně svědčí o tom, ze nabízíme produkty vysoké kvality a zájem o ně neustále stoupá.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy