Karlovarští mají novou knihovnu, další peníze ze SROPu jsou tak úspěšně vyčerpány

08.12.2005 | , MMR
Tiskové zprávy


Karlovarští se konečně dočkali. Mají novou, vysoce moderní knihovnu. Slavnostní pásku přestřihli ve středu 30. listopadu 2005 hejtman karlovarského kraje Josef Pavel se svým zástupcem Jiřím Behenským a ředitelkou nové Krajské knihovny Evou Žákovou. Knihovnu, kterou se podařilo přestavět z vojenské jídelny během neuvěřitelných osmi měsíců, přijela slavnostně předat občanům i náměstkyně ministra pro místní rozvoj Věra Jourová.

Projekt „Krajská knihovna – multifunkční informační centrum regionu“ uspěl v prvním kole výzvy SROP. „Ministerstvo pro místní rozvoj ČR podpořilo Krajskou knihovnu částkou cca 6,5 mil Kč ze státního rozpočtu, z evropských fondů 67 mil Kč. Tato krásná budova je důkazem, že peníze Evropské unie umíme využít a to mě těší,“ řekla náměstkyně Jourová.

V knihovně nalezneme mimo jiných oddělení pro slabozraké, dětské oddělení, sál pro výuku na PC nebo půjčovnu CD nosičů. Jako druhá v České republice se pyšní přístrojem zvaným self-check. Ten si pouze přečte kód na knize nebo na CD, pak uživatel zadá své identifikační nebo rodné číslo a může si knihu odnést rovnou domů.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy